Oldal kiválasztása

Avagy hogyan válhat az idei
az egyik legjobb éveddé?

Legyen ez a legjobb éved!

Legyen ez a legjobb éved!

Amikor azt mondom, hogy legjobb éved lehet az idei, arra gondolok, hogy valóban legjobb, minden szempontból, de elsősorban anyagilag. Nem is a pénz mennyisége a döntő, hanem az, hogy milyen forrásból származik. Gürcölsz érte, szinte vért izzadsz, hogy meglegyen, vagy megy könnyedén?

A legjobb évedben ez menni fog, mint a karikacsapás! Erről beszélek, és ezt kívánom neked!

Amikor kisgyerekként, tinédzserként elképzeljük, milyenek leszünk felnőttként, szinte mindenki jómódról, csillogásról, sok nevetésről, szép házról, nagy és gyors autóról, elegáns és új ruháról, luxusutazásokról álmodozik… vagy olyan életről, ami számára örömet és kiteljesedést jelent.

Senki sem tervezi, hogy milyen klassz lesz felnőttként nyomorban, anyagi gondokkal küszködve, nélkülözve élni.

A pénz nem minden, de vele sok minden könnyebb.

A pénz nem minden…

Tudom, a pénz nem minden, és valóban nem ez a legfontosabb dolog a világon, de ha van, sok minden könnyebben elérhető, nem kell a hiánya miatt izgulni. Ráadásul foglalkozhatunk azzal, ami tényleg lényeges. Éppen ezért javaslom, hogy idén változtass anyagi helyzetedet. Lehetőleg minél előbb. Tudd le ezt a “feladatot” minél előbb, hogy aztán tényleg ennél fontosabb, nemesebb dolgokkal foglalkozhass.

Hogyan változtasd meg
anyagi életedet?

1./ IGÉNY
Bármilyen változáshoz az első lépés az IGÉNY a változásra. Ha most pont jó neked úgy, ahogy vagy, ahogy élsz, amilyen anyagi helyzetben vagy – és ennek nem kell sem túl magasnak, sem túl alacsonynak lennie, szóval bárhol is állsz, dönthetsz úgy, hogy az pont jó neked -, akkor nem kell változnod. Nem is fogsz, hiszen hiányzik az igényed erre.

Ám ha mégsem tetszik a jelenlegi anyagi helyzeted, akkor már az igény megvan a változásra… és ez egy elég jó kiindulási alap.

Cél nélkül csak kovályognál

Cél nélkül csak kovályognál

2./ CÉL
A változás iránti igény alapnak jó, de még kevés a sikerhez, hiszen változni lehet sokféleképp. Akár rosszabbodni is. De ugye nem ez a cél. Hanem mi is?

Na épp erről van szó!
Kell, hogy tudd milyen változást szeretnél, azaz kell, hogy legyen célod. Ha most csak az anyagi életed javításáról beszélünk, akkor a célod nem lehet az, hogy pl. “jól éljek”, de az sem elegendő, hogy “keressek pénzt, vagy keressek sok pénzt”. A célról ennél egy icipicit pontosabb elképzelés kell.

Például lehet az is egy egészen jó cél számodra (az összeget kicserélheted saját ízlésed szerint), hogy “2013. december 31-ig a havi bevételem 300.000 Ft”, vagy “2013. december 31-ig az éves bevételem (vagy a cégem éves bevétele) 6 millió Ft”. De ezektől eltérő célt is tűzhetsz ki magadnak. A lényeg, hogy olyan célod legyen, amit te szeretnél elérni, megvalósítani, és tenni is fogsz érte.

3./ PASSZÍV JÖVEDELEM
Célod nem csak összegszerű lehet, hiszen anyagi helyzeted nem csak a befolyt összegtől függ, hanem a kifolyttól is, na meg attól, hogy honnan folyik be és hová folyik el.

Az igazi nagy különbség abban rejlik, hogy van-e passzív jövedelem-forrásod. Persze az első lépés, hogy legyen bármilyen jövedelem-forrásod – pl. alkalmazotti munka vagy saját vállalkozás -, de ha ez megvan, akkor a minőségileg nagy különbség akkor jelenik meg az életedben, ha bevételeid között lesz passzív jövedelem is, azaz olyan összeg, ami heti, havi vagy bármilyen egyéb rendszerességgel érkezik meg a számládra (természetesen lehet ez készpénz is), amiért viszont nem kell állandóan gürcölnöd, mert egyszer már megdolgoztál érte.

oldalsav-21Ilyen lehet egy önműködő vállalkozás, ingatlan, más befektetések, jogdíjak, network marketing üzlet stb. (ezekről részletesebben a “Mikor lazítasz már?” hírlevelünkben olvashatsz).

Tehát azt javaslom, hogy 2013-ra legyen célod az is, hogy bevételeidnek legalább egy része passzív jövedelem-forrásból származzon. (Ennek mikéntjéről szintén a “Mikor lazítasz már?” c. hírlevelünkben olvashatsz.)

 

Kerüld a "rózsaszín felhő" csapdát!

Kerüld a “rózsaszín felhő” csapdát!

4./ RÓZSASZÍNMENTES 
A célok és azon belül a passzív jövedelmek terén sokan beleesnek a “rózsaszín felhő” csapdába. Ami annyit jelent, hogy nagyon is túlzó “célokat” tűznek ki maguk elé, amit persze nem valósítanak meg, és ez csupán feszültséget okoz. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ilyen célkitűzősdi, csak a nevében jelent célt, a valóságban legfeljebb vágyálomnak, gyermeki fantáziálgatásnak nevezném, hiszen tudod, miért nem valósulnak meg ezek?

Nem azért, mert lehetetlen lenne! Az igazi ok csupán annyi, hogy aki beleesik a “rózsaszín felhő” csapdába, el sem hiszi, hogy ezt ő elérheti, ezért NEM is TESZ érte semmit.

Ezért azt javaslom, hogy az anyagi jellegű céljaid olyanok legyenek, amiért igenis hajlandó vagy tenni. Minden nap!

Példa:
Ha eddig havonta sosem kerestél 100.000 Ft-nál többet, akkor ne az legyen a célod idén decemberig, hogy megkeresed a havi 1 milliót, mert annyira irreális lesz számodra, hogy nem fogsz érte tenni. Legyen célod az, hogy megkeresd a dupláját, azaz százezer forint esetén 200.000 Ft-ot, háromszázezer forint esetén pedig 600.000 Ft-ot.

A passzív jövedelemnél pedig már az is egy remek cél (amennyiben eddig nem volt ilyen bevételi forrásod), ha megkeresed ugyanazt az összeget, mint most – csak passzív jövedelem-forrásból.
Tipp: Ha ezt megteszed, és mellette megkeresed azt is, amit eddig, akkor pont kétszer annyi lesz december végére a bevételed, mint most.

Hogyan lehet elkerülni a “rózsaszín felhő” csapdát, hogyan lehet jó célt kitűzni, és honnan tudhatod már a célkitűzés pillanatában, hogy azt megvalósítod-e vagy sem (vagy milyen mértékben fogod elérni), erről a “Mikor lazítasz már?” c. hírlevelünkben olvashatsz részletesebben.

5./ INSPIRÁCIÓ

Inspiráció nélkül el se indulj otthonról!

Inspiráció nélkül el se indulj otthonról!

Annyit titkot elárulok a célokról, úgy értem, hogy az egészen jó célokról, hogy azok inspirálnak. Ha van egy ilyen célod, akkor nem fogsz reggel szunyókálni, akkor nem leszel nyűgös, nem keresed a felesleges kifogásokat (tudni fogod, hogy azok úgyis csak nyafogások), hanem tettvágy hajt. Így fogsz ébredni, és így fog telni a napod.

Ha nem ezt tapasztalod, akkor jogosan villognak a kérdőjelek szemeid előtt, hogy vajon biztosan JÓ CÉLT tűztél-e ki, vagy azt a célt JÓL tűzted-e ki. Mit gondolsz?

Ebbe itt és most nem megyek bele mélyebben (a “Mikor lazítasz már?” c. hírlevelünkben olvashatsz részletesebben), de azt mindenképp szeretném megosztani veled, ami talán az egyik legfontosabb, amit megtehetsz annak érdekében, hogy az idei éved valóban egy kiváló év lehessen. De hogy ezt (amit máris elmondok) megteszed-e vagy sem, csakis rajtad áll. Te döntesz. Ha megteszed, klassz éved lesz, ha nem, akkor nagyobb annak az esélye, hogy átlagos, vagy átlag alatti eredményekkel zárod ezt az évet.

A kulcs tehát ez: ne tegyél semmi mást, ne is indulj el otthonról, míg nem foglalkoztál legalább pár percig a céloddal, nem figyeltél rá, és nem merítettél belőle inspirációt. Mondhatnám ezt úgy is: ne indulj el addig otthonról, míg nem hangolódtál rá a célodra! Miért?

Semmi értelme sem lesz a napodnak. Semmi. Tényleg semmi… legalábbis a célod szempontjából.

De nem kell ezt elhinned. Csak tedd meg!
Még egyszer elmondom, amit az előbb is: ha ezt az egyet megteszed, csodás évet fogsz zárni, ha nem, akkor legfeljebb egy átlagosat.

oldalsav-21Milyen évet szeretnél?

Azt javaslom, hogy idén változtass anyagi helyzeteden, duplázd meg jelenlegi bevételedet és legyen ennek egy része passzív jövedelem! Kezdd el még ma! Ha nem tudod, hogy fogj neki, akkor töltsd ki az alábbi mezőket, hogy elküldhessük neked a “Mikor lazítasz már?” c. hírlevelünket, melyben minden információt megkapsz arról, miképp változtathatod meg gyorsan és tartósan anyagi életedet.

Töltsd ki a mezőket!

Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt! Azt a nevet add meg, ahogyan szeretnéd, hogy szólítsunk.
Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt is!
Kérlek, válaszd ki azt, amelyik most legjobban érdekel!